Cianotipijos atvirukų dirbtuvės “Mėlynieji saulės atspaudai”

Cianotipija -vienas pirmųjų fotografinio vaizdo gavimo būdų. Jo metu gaunamas įvairaus tamsumo mėlynas atspaudas. Susidarantis pigmentas dar vadinamas Berlyno mėliu.

Dirbtuvės gali vykti šviesoje, patalpoje, net lauke. Kuriant cianotipines fotogramas nereikia jokio specialaus pasiruošimo, įdomu ir suaugusiems ir vaikams. Fotogramos (šviesūs objektų siluetai tamsiame fone) gaunamos ant akvarelinio įjautrinto šviesai popieriaus, dėliojant piešinį iš gyvų ar džiovintų augalų, smulkių daiktų, medžiagų. Dirbtuvėms vykstant gamtoje, dažnai įkvėpimo semiamasi artimiausioje pievoje, o jei viduje – pateikiame džiovintų augalų arba dirbame su dalyvių atsineštais daiktais. Eksponujama saulės šviesoje (UV).

Dirbtuvėse gali dalyvauti iki 15 asmenų. Esame organizavę ir masiškesnes dirbtuves, įmanoma, joms tiesiog reikia kitokio pasiruošimo. Dirbtuvių metu kiekvienas dalyvis pasigamina ir išsineša namo mažiausiai du atvirukus. Kita priklauso nuo darbštumo. Tokios dirbtuvės trunka apie 1-1,5h.

Dirbtuves veda AFD edukatoriai.

Trumpas video: https://youtu.be/EtaZSD-Nqvc

Apie cianotipiją: vyzdys.com/.../naujos-senos-technologijos-cianotipija

www.facebook.com/hashtag/cianotipija

www.cianotipija.lt

Cianotipijos dirbtuvės Knygų mugėje

Cianotipija - kuriantiems rankomis, širdimi ir saule.