Kūrybinės dirbtuvės „Šeimos albumas“

Ginto Kavoliūno kūrybinės dirbtuvės „Šeimos albumas“

2021 m. rugpjūčio 21 d. ir rugsėjo 18 d. 12-16 val.
Nacionalinėje dailės galerijoje
Konstitucijos pr. 22, Vilnius

FB event: https://www.facebook.com/events/360282272303418/

Kas yra šeimos portretas? Dažnas šiuolaikinis fotografijos vartotojas gali nesuprasti tokio termino, nes per dieną išmaniuoju įrenginiu padaro daugybę savo, savo šeimos, augintinių ar aplinkos fotografijų. Kadaise tai reiškė visos šeimos išvyką išskirtine proga į fotoateljė arba apsilankymą mugės metu įrengtoje laikinoje fotografijos studijoje. Kiekviena tokia išvyka visiems šeimos nariams reiškė neišdildomą įspūdį, viena ar keliomis fotografijomis papildytą negausų šeimos fotoalbumą ar išskirtiniu rėmeliu su portretinėmis fotografijomis papuoštą namų interjerą.

Du šeštadienius Nacionalinėje dailės galerijoje vykstančių kūrybinių dirbtuvių metu dalyviai kviečiami nusifotografuoti specialioje fotostudijoje seniau įprastu didelio formato fotoaparatu, bandyti nejudant išsėdėti keletą sekundžių ir gauti vienintelį šio įvykio liudininką – šeimos portretą, atspaustą fotopopieriuje.
Tam, kad šis portretas ilgiau išliktų, galėsite pasigaminti nuotraukos rėmelį pagal senąjį rėmelio pavyzdį iš XX a. pr. Kauno apskrities. Jį naudojo, tikėtina, vienas iš vietinių fotografijos meistrų.

Dirbtuvėse reflektuojami šeimos, kaip specifinio socialinio darinio, ypatumai ir svarba. Lankydamiesi parodoje ir susipažindami su jos herojų istorijomis, fotografuodamiesi, dalindamiesi atsiminimais ir kurdami fotografijos rėmelį, edukacinio renginio dalyviai turi progą apmąstyti, kodėl jiems svarbi šeima, bendruomenė ir apskritai bendrumo jausmas.

Gintas Kavoliūnas – fotografas, Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys, Vilniaus dailės akademijos dėstytojas bei Fotografijos ir medijų meno laboratorijos vedėjas, vienas iš „Atvirosios fotografijos dirbtuvių“ steigėjų.

Išankstinė registracija nereikalinga.
Dalyvavimas renginyje – įsigijus galerijos bilietą.
Dalyvauti kviečiami visų amžiaus grupių „Čiabuvių pasakojimų“ lankytojai.

Kūrybinės dirbtuvės lydi parodą „Aniceta, Stasys, Teresė, Jonas, Janė, Petras, Mykolas, Uršulė, Anupras ir kiti. Čiabuvių pasakojimai“. Paroda Nacionalinėje dailės galerijoje veikia iki rugsėjo 26 d.

Dovydo Adomaičio dizainas.