Žurnalas ,,Vyzdys foto/ video”. 2013 vasaros numeris

Spaudos  platinimo lentynose pasirodė  fotografijos ir technikos žurnalas  ,,Vyzdys  foto/video”2013 1/2. Vasaros numeris.

Technikos apžvalgoje pristatomi  aksesuarai.Turint omeny, kad  Lietuvos rinka jau gerokai aprūpinta skaitmeniniais fotoaparatais,  prekybininkai  ieško  galimybių pasiūlyti  priedus, kurių dėka galima  pagerinti savo darbo ir fotografijų kokybę. Tai vaizdų kalibruotojai,  ekranai Eizo,  fotoaparatų laikikliai, trikojai, kuprinės.Žurnalo redakcija atliko testus naujiems  objektyvams Sigma 35 mm, Nikon 80-400mm, išbandė  atsparias aplinkai  kompaktines fotokameras Pentax WG.Pristatomos naujienos  fotoapatarai Fujifilm  X-M1, Nikon Coolpix A, Coolpix 330, Olympus pen  E-P5 ir kt.

Jutiklis -fotaparato širdis. Publikuojamas išsamus pažintinis straipsnis apie jutiklius.

Su rubrika apie  senasias technologijas  talpinamas AFD straipsnis apie cianotipiją.

Kūrybos puslapiuose  tęsiami pokalbiai apie lietuvišką klasiką. Šįkart susitikimas su Vaclovu Strauku,  švenčiančiu 90 metų jubiliejų.

Numerio interviu. Rašytojas  S.T . Kondrotas  tapo bragakmenių fotografu. V. Juraičio pokalbyje  su rašytoju  naujame amplua  netik  apie  fotostudiją  Los Angele, apie žurnalistiką, brangių papuošalų fotografavimą. Į klausimą, ar Vakarų  pasaulio vertinimas ten jam gyvenant 20 m. nepasikeitė  S.T Kondrotas  atsakė: ,,visur -žmonės, į juos žiūrėjau visada skeptiškai, ir jie niekada manęs  nenuvylė”.

Baltijos šalių fotoparoda konkursas ,,Esu fotografas” įvyko Taline. Nugalėtojų fotografijos.

Kraštovaizdis. Mažųjų ir didesnių miestelių logika. Poleminės fotografo pastabos apie  bėdas ir problemas kuriant ir puoselėjant  Lietuvos miestų įvaizdį .

Kelionių horizontuose – Kirgizija švedų fotografų akimis.  Malta, Marokas, Argentina- tai, ką pamatė mūsiškiai.Karaliaučiaus, Mažosios Lietuvos akiratyje –  Tolminkiemis, Tilžė, Kaliningrado vaizdai, žmonės ir prisiminimai.

Kiek kainuoja fotosesija – tai dažnam fotografijų užsakovui ant liežuvio galo. Atsakydamas į tai  jaunas fotografas J. Kirilenka  viską suskaičiuoja paraidžiui. Ir paaiškėja , kad tai  ne už dyka.Laiškuose  redakcijai surandame kritiškų įžvalgų, pasidžiaugiame tuo, kad neprarandame ryšio su skaitytojais.

320.virselis0_2315