Vasaros stovykla Juodenėnuose

Dalinamės informacija ir kviečiame visus norinčius pasipraktikuoti, padovanoti sau nedidelį plenerą – stovyklos metu bus įrengta laboratorija, joje galima bus ryškintis juostas, spausdintis nuotraukas. Bus ir cianotipija.  Norintys kažko išmokti, žingeidūs ir neramūs galės patenkinti savo smalsumą. Atsivešime fotoaparatų, arba galite atsivežti savuosius. Vyks begalė veiksmo, galima bus fotografuoti, o norintiems ramybės – atsiveria apylinkių gamtos klodai. Tai vaikų ir paauglių stovykla, bet laboratorijos darbams ir plenerui kviečiame visus norinčius – studentus, suaugusius.

Kvietimas:

Šiemet vėl laukiame Jūsų tradicinėje vaikų stovykloje Juodenėnuose, liepos 10 – liepos 19 d. Numatome visokiausių nuotykių, patyrimų kurie tiks ir mažiausiems ir didžiausiems stovyklos dalyviams. Visų pirma, aišku – tradicinės Juodenėnų pramogos – žalios smagios erdvės, kuriose žaidžiami įvairiausi žaidimai, namelis medyje, “tarzankė”, vakaro laužas, žygiai prie ežero, maudynės. Vėžinsimės arklio traukiamu vežimu, lankysime gyvulius ūkininko sodyboje, išsirengsime į naktinį žygį. Vaikų stovykla Juodenėnuose jau ketvirtus metus bus ir fotografinė – įrengsime fotolaboratoriją, maži ir dideli patirs fotografijos atsiradimo paslaptis, o vyresnieji galės patys fotografuoti klasikine ir pinhole technika, taip pat savo rankomis atsispausdinti fotografijas. Stovyklos pradžioje cianotipijos būdu gaminsimės vėliavą ir ją iškelsime. Kursime fotogramas, rašysime laiškus, atsiminsime kas yra paštas ir juo naudosimės :-) Medžio meistras įkurs tikras dirbtuves, kur galėsite miklinti pirštus ir pasigaminti kai ką tikro savo rankomis. Velsime vilną, piešime, spausdinsime mašinėle, gaminsimės rėmelį. Gintas ir Julius baigia konstruoti valtį ir tikimės, kad stovyklos metu įvyks iškilmingos valties vardynos ir įleidimas į vandeni. Aišku, smagiai ir saugiai pasiplaukiosime :-) Paskutinėmis dienomis stovykla pavirs šeimos savaitgaliu, į kurį kviečiame atvažiuoti ir pabūti visiems kartu. Savaitgalį fotografuosimės šeimos nuotraukas ir jas rėminsime. Stovykla baigsis bendra dalyvių nuotrauka ir „Vienos dienos paroda“.

Nuotraukos iš ankstesnių stovyklų, gyvenimo sąlygos, ką reik atsivežti, stovyklos kaina, ir kurioje vietoje čia vyksta viskas – čia: http://susitikimuzeme.lt/tradicine-vaiku-vasaros-stovykla-juodenenuose-2015/

Registruotis galite ankščiau duotoje nuorodoje arba rašydami mums labas@afd.lt
Į klausimus atsakysime telefonu 865020611 Egidijus Kabošis / 868444076 Gintas Kavoliūnas, arba irgi rašykite.

stovykla

stovykla2