Vaizdų sluoksniai

Gruodžio 6 d. Nacionalinėje dailės galerijoje atidaromos trys su fotografija susijusios parodos: “Siūlau naują pasaulį. Vito Luckaus (1943-1987) fotografijos retrospektyva”, “Vaizdų vieta.Lietuvos fotografija iliustruotuose žurnaluose XX a. 7-8 dešimtmečių sandūroje” ir  “90×60. Lietuvos fotografijos parodų plakatai. 1970-1987”. Nuo gruodžio 14 d. pradedamos dvi vaikams ir jaunimui skirtos šeštadieninių kūrybinių dirbtuvių serijos, lydėsiančios šias parodas.

Pirmoji serija“Vaizdų sluoksniai”skirta išbandyti fotografinių “sumuštinių” techniką – Vito Luckaus kūryboje šis analoginės fotografijos montažo metodas, kai perdengiami keli skirtingi vaizdai, įgavo daugiaprasmį ir šmaikštų pavidalą. Dirbtuvių dalyviai sužinos, kodėl V. Luckus mėgo “sumuštinius”, kur ieškodavo jiems medžiagos ir kaip juos eksponuodavo, o kartu su fotografais Gintu Kavoliūnu ir Egidijumi  Kabošiu iš VŠĮ “Atvirosios fotografijos dirbtuvės” naudodami didintuvus, ryškalus ir pincetus kurs savo fotomontažus-“sumuštinius”.

Kviečiame dirbtuvių dalyvius atsinešti savo fotonegatyvus.

Kūrybinių dirbtuvių datos, laikas ir amžiaus apribojimai:

Gruodžio 14 d. 11-14 val. (9-15 m.).

Gruodžio 14 d.15-18 val. (16-25 m.).

Sausio 11d. 11-14 val. (9-15 m.).

Sausio 11d. 15-18 val. (16-25 m.).

Sausio 25 d. 11-14 val. (9-15 m.).

Sausio 25 d. 15-18 val. (16-25 m.).

Užsiėmimai nemokami, tačiau vietų skaičius ribotas ir būtina išankstinė registracija su patvirtinimu

el. p. edukacija@ndg.lt, tel.: (8 5) 219 59 61.

Projekto rėmėjai: Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, VšĮ “Atvirosios fotografijos dirbtuvės”.

NDG informacija.

Rezultatai, gauti dirbtuvėse skelbiami čia: http://fotoekologija.tumblr.com