Parodoje “Mūsų vestuvės” 2014 (atnaujinta)

Atvirosios fotografijos dirbtuvės dalyvaus parodoje “Mūsų vestuvės” 2014.  Jau šeštus metus iš eilės organizuojamoje parodoje „Mūsų vestuvės“ bus pristatytos naujausios vestuvių ir švenčių organizavimo tendencijos. AFD savo ruožtu vėl pristatinės tai kas sena, patikrinta ir įdomu :) Šiemet vietoj AFD aprašymo – parodos organizatoriams atsakome į standartinius visiems dalyviams klausimus. Nuoroda į atsakymus organizatorių svetainėje čia.  Juos taip pat galite perskaityti žemiau šiame įraše.

Paroda vyks vasario 8-9 dienomis konferencijų ir renginių centre „Radisson Blu Hotel Lietuva“ (Konstitucijos pr. 20, Vilnius).

ATNAUJINTA: Vygailės Sukurytės reportažas iš veiksmo ČIA. Dėkojame savanoriams Astai L., Aistei S., Vygailei S., Levui Z. , Kiprui K., Kęstučiui P.

Ankstesnių parodų AFD momentai čia: 2011 metai ; 2012 metai ; 2013 metai

Parodos internetinė svetainė: www.mūsųvestuvės.lt
Parodos FB puslapis: www.fb.com/ParodaMusuvestuves

O dabar žadėti klausimai atsakymai:

Kokiais šešias žodžiais galite apibūdinti savo veiklą?
– Autentiška, rankų darbo analoginė fotografija visiems.

Kiek laiko gyvuojate?
– Analoginės fotografijos paslaugas šeimų šventėms pradėjome teikti nuo 2011 metų. AFD įsteigta ir savo tikslus įgyvendina nuo 2009m.

Kas yra svarbiausia kuriant šventę?
– Svarbu kuriant šventę sukurti erdvę nuoširdumui.

Ar užsakymus veikia metų laikai?
– Taip, todėl kviečiame tartis iš anksto.

Kokiu metu laiku vykstančios šventės turi daugiausiai spalvų?
– :-) Mums jos visada spalvingos tai pačiais sepija ar pilkos spalvos atspalviais: afd.lt/sventems/penkiaminute/

Kokia spalva spalvinsit šventes 2014m?
– Savo sepija atspalviais ir šiemet tikimės suteikti šventėms autentiškumo, subtilumo.

Naujienos ir mados 2014m? Kokios jos?
– Vertiname autentiškumą ir kokybę labiau nei kiekybę ir skubų suvartojimą. Pasaulyje buriasi ir daugėja lėtos gyvensenos šalininkų. Lietuvoje pamažu tampa girdėta, o kai kurie jau ir įsitraukia į “Slow movement”, “Slow Food”, “Cittaslow”, “Slow Design” judėjimus. Lėtos, autentiškos fotografijos – “Slow Photography” – įvairiomis formomis tikrai daugės, kaip atsvara skaitmeninio vaizdų srauto įsigalėjimui.

Kas Jūsų darbe yra kokybė?
– Šeimų šventėse mes kokybę matuojame pagal tai kaip pavyko įtraukti ir sudominti fotografimo, nuotraukų gamybos procesu ir fotografavijomis šventės svečius.

Linksmiausias nutikimas 2013m
– Vieną kartą fotografavome renginyje, kuris vyko dvare. Laboratoriją buvome įsirengę atskirame kambaryje – be papuošimų ir pagražinimų. Ir staiga suguža svečių delegacija į tą laboratorijos kambarį pasižiūrėti kaip čia viskas vyksta. Tai ir yra linksmiausia akimirka, kai svečiai ima suprasti, kad nuotraukas gaminame čia pat vietoje, nenaudojama jokia apgaulė, jokie printeriai. Smagu sužadinti smalsumą. Nuo to laiko, esant galimybėmis, iš karto įsirengiame taip, kad visi viską matytų.

Jūsų darbas susijęs su švenčių kūrimu. O kaip patys švenčiate?
– Šiemet švęsimeAFD veiklos penkių metų sukaktį. Ta proga organizuosime plenerą fotografams ir norintiems susipažinti su fotografiniais procesais. Mums šventė kartu kurti ir dalintis tuo kas sukurta.

Kokį vaistą rekomenduojate nuo jaudulio, prieš ypatingą šventės akimirką?
– Atsiminkite, kad ši akimirka yra laikina. Ir Jūs renkatės. Jei norite mėgautis – mėgaukitės. Akimirka yra tik dabar. Jei bijote – atsiminkite – tai irgi praeis. Ir tai įvyks labai greitai. Štai, jau ir įvyko. Dabar jau kita akimirka ir galima skaityti kitą klausimą.

Kuo pradžiuginsite parodos lankytojus savo stende?
– Džiuginsime ir džiausimės patys Jūsų “penkiaminutės” portretais: afd.lt/sventems/penkiaminute/
Kviečiam užsukti, atsakysime į visus klausimus, parodysime pavyzdžių, papasakosime kokių dar fotografinių alcheminių stebuklų šventėms turime :-)

Palinkėjimas 2014m būsimiems jauniesiems
– Nesitikėkite nieko, būkite pasiruošę viskam!

500_DSC0184