AFD Panemunių žieduose 2014

Lietuvos dvarų gyvenimas atgimdavo pavasarį, kai iš tolimųjų kraštų į juos sugrįždavo šeimininkai. Čia jie išpuošdavo parkus, gėlynus ir laukdavo atvykstančių svečių. Raudonėj visad buvo daug šurmulio. Grodavo orkestrai, vyko įvairiausi pokyliai. Į dvarą atvykdavo svečiai iš visos Lietuvos ir užsienio šalių.

Šimtmečio tradicija tapo penktą valandą po liepomis gerti arbatą dvaro šeimai atskirai ir su gausiu būriu svečių!

Panemunių žiedai – kiekvieną paskutinį pavasario savaitgalį Raudonėje vykstantis kultūrinis festivalis. Prie pilies, ant Nemuno kranto, dienai atgyja raudoni mūrai, sušurmuliuoja dvaro gyventojai, linksminasi svečiai, sukasi amatininkai.

A r b a t o s diena Raudonės dvare

2014 m. gegužės 31 d. (šeštadienį) 14-20 val. prie Raudonės pilies (Jurbarko r.)
Tradiciškai aplink pilį nuo 14 iki 20 val. veikia teatralizuoti istoriniai kiemeliai

Į Raudonės dvarą pakviesta įvairiausių menininkų ir amatininkų, kalvių, juvelyrų, žvakių liejikų, puodžių, batsiuvių, medžio drožėjų, vilnos vėlėjų ir pynėjų. Įkvėpti pavasarinio vėjo, jie demonstruoja kūrybos procesą ir aukštą meistriškumą.

Iš dvaro virtuvės sklinda gardus aromatinių žolelių, įvairiausių mėsos patiekalų kvapas. Kulinarinio paveldo puoselėtojai vaišina kugeliu, sūriais, kastiniu, medumi, naminiais meduoliais. Pateikiama įvariausių skanumynų iš miltų, pieno, bulvių ir žuvies.

Pilies vidiniame kiemelyje veikia dvaro kostiuminė. Čia galima apsirengti istoriniais kostiumais, užsidėti skrybėlaitę, įsitaisyti krėsle ir senoviniu būdu nusifotografuoti. FOTOGRAFUOSIME PENKIAMINUTE!

PAPILDYMAS: Nuotraukas rasite čia!

Panemuniu_ziedai