CIANOTIPIJOS dirbtuvės 20130413

Cianotipija, arba kitaip – mėlynieji saulės atspaudai – vienas pirmųjų fotografinio vaizdo gavimo būdų. Jo metu gaunamas įvairaus tamsumo mėlynas atspaudas (susidarantis pigmentas dar vadinamas Berlyno mėliu).

Šių dirbtuvių metu fotografas Egidijus Kabošis išmokys pagrindinius cianotipijos technikos žingsnius ir trumpai supažindins su jos istorija ir panaudojimo galimybėmis.

Kursime cianotipines fotogramas nereikia jokio specialaus pasiruošimo, gali dayvauti ir vaikai. Piešinį dėliosime iš smulkių daiktų, gyvų ar džiovintų augalų, medžiagų. Dirbsime šviesoje. JŪS susikursite mažiausiai du cianotipinius atspaudus ir išsinešite juos namo.

Apie cianotipiją skaitykite: www.afd.lt/cianotipija

KUR: BEEPART, Smalinės ir Vydūno g. sankirta, Pilaitėje, Vilniuje (Beepart @54.707169,25.190942)
KADA: 2013 balandžio 13d. 11:00 (trukmė apie 2 val.)
REGISTRACIJA: www.afd.lt/registracija
Dalyvio mokestis 25 Lt.

Organizatorius: Atvirosios fotografijos dirbtuvės
Daugiau informacijos info@afd.lt

Facebook renginys čia.

2013 04 02_Cianotipijos dirbtuves_pat

Nuotraukos iš dirbtuvių yra ČIA, BeePilaitė facebook’e.

Atsiliepimų fragmentai, gauti el. paštu ar kitaip elektroniškai :)

Marius N. : Ačiū Jums! Buvo labai įdomu, smagu ir švietėjiška. Kaip jau buvau sakęs po užsiėmimo – pasidarykite kokio nors brėžinio cianotipiją – bus tikras blueprint.

Egidijus T. : Labas, dėkui už gerus dalykus beveik nemokamai. (kainų reikalus reiktų susitvarkyti, nes jums viskas kainuoja ir pasaulis taip susidėliojo, kad daugelis dalykų (nors ir ne svarbiausi) yra perkami ir parduodami). aš seniai galvojau apie alternatyvius procesus ir cianotipija tai pirmasis žingsnis. (…)

Kristina P.: Buvo smagu ir įdomu, ačiū už idėją ir skirtą laiką, lauksime kitų įdomių dirbtuvių :-)