Cianotipija

Cianotipija - spausdinimo procesas, atrastas 1842m. Jo rezultatas - šviesiai arba tamsiai mėlynas atspaudas. Angliški pavadinimai: cyanotype, blueprint, sunprint.

Cianotipija –  spausdinimo procesas, atrastas 1842m. Jo rezultatas – šviesiai arba tamsiai mėlynas atspaudas. Angliški pavadinimai: cyanotype, blueprint,  sunprint.

Gintas Kavoliūnas savo diplominiame darbe aprašė ir išbandė cianotipijos procesą. Nuo to laiko, cianotipinės fotogramos yra mėgstama užsiėmimu su vaikais, moksleiviais bei suaugusiais tema. Fotografams cianotipija – alternatyvus būdas atspausdinti fotografijas.

Šiuo adresu ( www.afd.lt/cianotipija)  rasite vienoje vietoje viską, ką AFD daro susijusio su cianotipijos procesu.

Jei dirbate su šiuo procesu, turte klausimų ar norite parodyti darbus – sukurta Facebook grupė LT CIANOTIPIJA

Cianotipija šventėms: aprašymai pavydžiai, video:
cianotipinės fotogramos
cianotipiniai portretai

Cianotipinių medžiagų rinkiniai

Dažniausiai užduodami klausimai apie cianotipiją (DUK)

Projektai, kuriuose buvo dirbama su cianotipija:
(Skliausteliuose parašytas dirbtuvių vadovas)

2015m.

2014m.

• Cianotipinių atvirukų gamyba įmonės Kalėdiniame renginyje (Egidijus Kabošis)
  • Keliaujančios analoginės fotografijos dirbtuvės (Gintas Kavoliūnas)
  • Fotoforumas 2014-2015 (Gintas Kavoliūnas)
  • Iliustruojame knygą cianotipijos technika, šeimų rato vasaros stovykloje (Egidijus Kabošis)
  • Cianotipijos dirbtuvės Vaikų vasaros stovykloje Juodenėnuose (Egidijus Kabošis)
  • Cianotipijos kūrybinės dirbtuvės, BeePart, Vilniuje (Egidijus Kabošis). Nuotraukos.
  • “Iškirpk iliustraciją iš popieriaus ir atspausk ją cianotipijos būdu”,  Vilniaus knygų mugė 2014, Knygų šalies kūrybinės dirbtuvės “Tu gali sukurti knygą” (spausdinimas cianotipija – Egidijus Kabošis) Nuotraukos.
  • Susipažinimas su cianotipija ir cianotipijos dirbtuvės, NDG ir Antakalnio gimnazija. Projektas “Mokykla gyva mene” (Egidijus Kabošis ir Gintas Kavoliūnas)

2013 m.

• Cianotipijos dirbtuvės, Vaikų vasaros stovykla ir Šeimų fotosavaitgalis Juodenėnuose (Egidijus Kabošis)
  • Cianotipijos kūrybinės dirbtuvės, BeePart, Vilniuje (Egidijus Kabošis). Nuoroda čia.
  • Cianotipinės technikos integracija mokymosi procese, Kūrybinės partnerystės Rokiškio Nemunėlio pagrindinėje mokykloje (Egidijus Kabošis)
  • Sigutės Chlebinskaitės kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“, Vilniaus knygų mugė, Litexpo (Gintas Kavoliūnas)

2012 m.

• Cianotipijos kūrybinės dirbtuvės TTVAM Vizualinės komunikacijos studentams, Taikomoji fotografija. Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla, Vilnius. (Egidijus Kabošis)