AFD laboratorija – Vilniaus dizaino kolegijoje (VDK)

VDK-logo-printVilniaus dizaino kolegija (VDK) – privati aukštąjį koleginį išsilavinimą teikianti švietimo institucija. Kolegija buvo įkurta siekiant vieno iš pagrindinių tikslų – pasiūlyti kokybiškas meno srities studijas kūrybingiems, novatoriškiems ir saviraiškos būdų ieškantiems žmonėms.

VDK puoselėjamos vertybės, kurios yra pagrindas visos kolegijos veiklos, santykių su studentais, dėstytojais bei kitais bendruomenės(-ių) nariais:

• Kolegijoje puoselėjamas bendruomeniškumas, vienijantis puoselėti kolegijos filosofiją ir laikytis vertybių.
  • VDK sudaro sąlygas ugdyti bendražmogiškąsias vertybes, mokytis ir tobulėti asmeniškai.
  • Kūrybiškumas ir jo ugdymas yra visos kolegijos pagrindas ir siekis, todėl tai yra pagrindinė studijų siekiamybė.
  • Dėstytojų bei studentų bendravimas remiasi abipusiu pasitikėjimu, atvirumu, tolerancija. Skatiname asmeninių nuomonių išreiškimą, kiekvienas asmuo yra gerbiamas ir išklausomas.
  • Visa veikla remiasi kokybe ir profesionalumu – tai yra pagrindas siekiant suteikti aukštąjį išsilavinimą.

VDK Taikomosios fotografijos katedra – jauna,  aktyvi ir kūrybinga. Ieškanti ir jau galinti pasiūlyti ne tik geras sąlygas mokytis fotografijos, bet ir kūrybingus dėstytojus. Studijų programa taikomoji fotografija yra akredituota Studijų kokybės vertinimo centro (SKVC). Ši programa vykdoma nuo 2010 m. rugsėjo 1 dienos.  Aktualios fotografijos temos, diskusijos keliamos į Taikomosios fotografijos katedros internetinę svetainę (blogąwww.fotikas.wordpress.com.  Vienas įdomiausių to meto fotografinių renginių Lietuvoje buvo “Fotografijos savaitė” , organizuotas VDK dėstytojų ir studentų.

Atvirosios fotografijos dirbtuvės partneriai su VDK nuo 2010 metų gruodžio.  Kauno g. 34 rūsyje įrengta plačių galimybių analoginės fotografijos  laboratorija.  AFD sukaupta techninė bazė bei žinios leidžia besidomintiems VDK studentams patirti fotografiją iš esmės.